Sacharaza

Jest to enzym rozkładający cząsteczkę sacharozy na glukozę i fruktozę. Jest wydzielany przez gruczoły jelitowe do jelita cienkiego i stanowi składnik soku jelitowego. Do użytku przemysłowego, sacharaza zwykle pochodzi z drożdży. Jest również syntetyzowana przez pszczoły, które używają go, aby wytworzyć miód z nektaru.

 

Przeczytaj również:

Rozwój układu pokarmowego

 

Nadal masz pytania ?

Skontaktuj się z naszym ekspertem i rozwiąż swoje wątpliwości

migalska_lyczko.png

lek.med.

Izabela Migalska-Łyczko

pediatra

Skonsultuj się bezpłatnie z Ekspertem BebiKlubu i otrzymaj odpowiedź na swoje pytania

19 października, środa, godzina: 18:00

Wyślij wiadomość

Chcesz porozmawiać o rozwoju i żywieniu Twojego dziecka?

Skontaktuj się z naszymi ekspertami

Chcesz porozmawiać o rozwoju i żywieniu Twojego dziecka?