Zmień przedział:
-
M
Magnez - Maltaza
- Maltodekstryny
-
Maltoza
Maltoza
Jest dwucukrem – disacharydem, zbudowanym z dwóch cząsteczek glukozy. Maltoza nazywana jest cukrem słodowym. Maltoza jest otrzymywana z rozkładu skrobi. Występuje w owocach.
Przeczytaj również:
- Mangan
- Miazga pokarmowa
- Micele
- Miedź
- Mięśnie okrężne
- Mięśnie podłużne
- Mikroflora
- Mikrokosmki
- Mikroorganizm
-
N
Naczynia krwionośne - Naczynia limfatyczne
- Napięcie dolnego zwieracza przełyku
- Nasycone kwasy tłuszczowe
- Niacyna
- Niedojrzałość anatomiczna
- Niedojrzałość czynnościowa
- Niedojrzałość przewodu pokarmowego
- Nietolerancja pokarmowa
- Nukleazy
- Nukleotydy
Wyślij wiadomość do eksperta BebiKlubu
Skonsultuj się bezpłatnie z Ekspertem BebiKlubu i otrzymaj odpowiedź na swoje pytania
lek. med. Izabela Migalska-Łyczko,pediatra
