Zmień przedział:
-
M
Magnez - Maltaza
-
Maltodekstryny
Maltodekstryny
Są to węglowodany otrzymywane z rozkładu skrobi ziemniaczanej, ryżowej lub owsianej. Maltodekstryny są to cukry łatwo przyswajalne i dzięki temu stanowią źródło energii. Mają lekko słodki smak. Maltodekstryny stanowią składnik żywności: są składnikiem mleka modyfikowanego i odżywek dla niemowląt – dzięki swojej łatwej przyswajalności.
Przeczytaj również:
- Maltoza
- Mangan
- Miazga pokarmowa
- Micele
- Miedź
- Mięśnie okrężne
- Mięśnie podłużne
- Mikrobiota
- Mikrokosmki
- Mikroorganizm
-
N
Naczynia krwionośne - Naczynia limfatyczne
- Napięcie dolnego zwieracza przełyku
- Nasycone kwasy tłuszczowe
- Niacyna
- Niedojrzałość anatomiczna
- Niedojrzałość czynnościowa
- Niedojrzałość przewodu pokarmowego
- Nietolerancja pokarmowa
- Nukleazy
- Nukleotydy
Wyślij wiadomość do eksperta BebiKlubu
Skonsultuj się bezpłatnie z Ekspertem BebiKlubu i otrzymaj odpowiedź na swoje pytania
lek. med. Izabela Migalska-Łyczko,pediatra
